18. 2. 2014

Cesta k soběstačnosti

Poslední dobou je slovo "soběstačnost" docela populární termín a množství lidí se snaží více či méně úspěšně osamostatnit ve smyslu nezávyslosti na konzumní společnosti.

A i já s rodinou se snažíme začít žít více přírodně a co nejméně závisle na ropné megaspolečnosti. Máme v plánu postavit Zeměloď, s


Už několik let hledáme vhodný pozemek kde by se dala vybudovat malá farma, nebo komunita podobně zaměřených lidí.

Hledání v inzerátech realitních kanceláří víc než rok vycházelo naprázdno. Nedávno měl táta nápad, napsat dopis a obeslat všechny obecní úřady ve vytipovaných oblastech, převážně Jižní Moravy. Tento krok jsme měli udělat už dávno. Sice z odeslaných několika stovek e-mailů nám přišly v drtivé většině odpovědi typu, pozemek nemáme, ale je to dobrý záměr.
Taky nám přišlo několik kladných odpovědí s nabídkou pozemku. Ten nejlepší má asi 4ha, s potokem, lesem a rybníkem. S nadmořskou výškou 200-220m.n.m. na jižním svahu téměř rovině. Což je dokonalé!

Ale dokonalost jen částečná, poblíž je malá čistička odpadních vod a na části pozemku je vedení 110kV. Na vhodnosti pozemku to příliš neubírá, však pod el. vedením může být louka pro ovce, část volného pozemku zastavíme domky a část zbyde na pole a sad. Už se těším až se tam pojedeme podívat.

Odakz s mapou tady zatím nedám, protože nevíme kde jsou přesně hranice pozemku. Ale prozradím už předem, je to kousek od Kyjova.

 BTW: Dokonce jsme zlákali jednu starostku k bydlení v naší budoucí kolonii :)

Žádné komentáře:

Okomentovat